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Título: Formas de armazenamento de hortifrutis regionais em tefé am: uma leitura da biologia social
Título(s) alternativo(s): Forms of storage of regional fruit trees in tefé am: a reading of social biology
Autor(es): Silva, Cristiane Souza da
Palavras-chave: Armazenamento de alimentos;hortifrútis;Alimentos - estocagem
Data do documento: 24-Ago-2017
Editor: Universidade do Estado do Amazonas
Abstract: This study aimed at to identify and to describe the storage forms and stockpiling, of regional hortifrútis in the municipal district of Tefé. So soon, it was verified that the lack of investments (financial on the part of the administration) in the infrastructure of these establishments they interfere in the conservation, of the fruits and several green vegetables, that you/they enter and they leave the municipal district, as well as they are directly related with the quality of life of the population tefeense. This analysis is treated of a qualitative study whose reports were obtained through interviews addressed the proprietors and employees of the establishments of this municipal district, in the month of October of 2012. The main problem detected in the hortifruticultura of that area is the lack of appropriate conditions of storage, because once the vegetables begin to ripen, his/her durability is short. In this context, the section above mentioned, it faces current problems among others of the structure absence, of the bad information, of the high costs of the transport, of the cooling and above all maintenance. With of the analysis of the observed data was possible to reach the conclusion that the conditions of the quality of the fruits depend a lot in the stockpiling ways, storage and of the place where you/they are marketed such as: free market, supported, box, stores of the I spill of the fair, supermarket, etc.
Descrição: Este estudo objetivou identificar e descrever as formas de armazenamento e estocagem, de hortifrútis regionais no município de Tefé. Tão logo, verificou-se que a falta de investimentos (financeiro por parte da gestão) na infra-estrutura destes estabelecimentos interferem na conservação, dos frutos e verduras diversas, que entram e saem do município, assim como estão diretamente relacionados com a qualidade de vida da população tefeense. Esta análise trata-se de um estudo qualitativo cujos relatos foram obtidos por meio de entrevistas direcionadas aos proprietários e funcionários dos estabelecimentos deste município, no mês de outubro de 2012. O principal problema detectado na hortifruticultura dessa região é a falta de condições adequadas de armazenamento, pois uma vez que os vegetais começam a amadurecer, sua durabilidade é curta. Neste contexto, o setor acima mencionado, enfrenta problemas decorrentes entre outros da ausência de estrutura, da má informação, dos altos custos do transporte, da refrigeração e acima de tudo manutenção. Apartir da análise dos dados observados foi possível chegar à conclusão de que as condições da qualidade dos frutos dependem muito das formas de estocagem, armazenamento e do local onde são comercializados tais como: feira livre, bancada e box, lojas do entorno da feira, supermercado, etc.
URI: http://repositorioinstitucional.uea.edu.br/handle/riuea/570
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